הסופרת רינה פרנק מיטרני, שפרסמה בשנת 2005 את הספר "כל בית צריך מרפסת", כנראה ידעה על מה היא מדברת, שכן אין ישראלי שלא מכיר את הביטוי שמשקף שאיפה בסיסית של כל אחד ואחת, פשוט לשבת במרפסת בערב עם איזה כוס קפה טובה ולנשום אוויר צח.
היום, כמעט שלא בונים יותר בניינים ללא מרפסות, אך בעבר התירו תקנות תכנון ובניה בארץ את בנייתן של "מרפסות קופצות בלבד", המדובר במרפסות שאינן חופפות, כלומר בזיג זג וזאת מתוך מטרה למנוע את האפשרות לסגור את המרפסת לחדר. כיום לאור תיקון חקיקה שבוצע מתיר החוק את קיומן של מרפסות חופפת, ולמעשה מאפשר לסגור את ה"חור" שנוצר בין המרפסות. מה שמאפשר לדיירי הבניינים הישנים יותר לשדרג את הדירות שברשותם ואת איכות חייהם, ולהגשים לאחר תהליך סדור את חלום המרפסת.
מתוך כתבה שפורסמה במעריב – מוזמנים לקרוא את מלואה כאן
https://revitalsade.co.il/wp-content/uploads/2016/06/רויטל-שדה-320-100-1.png00revitalsadehttps://revitalsade.co.il/wp-content/uploads/2016/06/רויטל-שדה-320-100-1.pngrevitalsade2018-10-18 13:45:252018-10-18 13:45:25כל בית צריך מרפסת
נוטריון הינו עורך דין בעל וותק מצטבר של מעל 10 שנים, אשר במקביל להיותו עורך דין, הוסמך לשמש על ידי משרד המשפטים כנוטריון.
תפקידו של הנוטריון לאמת חתימות, לאשר מסמכים לרבות תרגומם, לאשר העתק צילומי של מסמך, לאשר צוואה, לאשר שפלוני נמצא בחיים, לאשר תצהיר בשבועה ולאמת הסכם ממון.
נוטריון עבור מסמכים באנגלית
בסמכות נוטריון לאשר כי תרגום מסמך מאנגלית לעברית או להיפך הינו תרגום מדויק ואמין. הסמכות אינה מוגבלת רק לשפה האנגלית, אלא אף ליתר השפות, ובלבד שהנוטריון המאשר שולט בשפת התרגום ובשפת המקור.
חשוב לציין כי תמחור עלויות שכר טרחת הנוטריון הינו שכר טרחה על פי מחירון אחיד שנקבע בדין (תקנות הנוטריונים- שכר שירותים- תשל"ט 1978).
בתחילת דרכו של כל עסק ניצבת השאלה האם לבצע את פעילותו באמצעות עוסק מורשה או באמצעות חברה בע"מ.
ראשית יש להבהיר כי יש לבחון בכל מקרה לגופו, כאשר במרכז עומדות סוגיות מיסוי אל מול סוגיות בעניין אחריות משפטית והקטנת סיכונים.
באם אדם מפעיל את עסקו באמצעות חברה בע"מ, המשמעות המשפטית היא שהחברה מהווה ישות המשפטית נפרדת מבעלי המניות, שעומדת בחזית העסק. ככל ולא ניתנה ערבות אישית על ידי בעל המניות בחברה, הרי שבעל המניות ייהנה מהגנת "העירבון המוגבל" (בע"מ) במסגרת החוק.
באם העסק מופעל באמצעות עוסק מורשה, למעשה הישות המשפטית בחזית העסק היא האדם בעצמו- מה שהופך אותו לאחראי בצורה מוחלטת לכלל הפעילות בעסקו.
צריך לדעת כי בעסקים בעלי סיכון נמוך ובעסקים בעלי מחזור נמוך, בדרך כלל, ההמלצה שניתנת מטעמי מס בלבד, היא לפעול באמצעות עוסק מורשה. אך אין זו בהרכח ההמלצה המשפטית הנכונה, בנוסף לאור העובדה שחברה בע"מ מחויבת בהגשת דו"ח מבוקר, הרי שיש להוסיף עניין זה לעלויות התפעול של העסק.
יש לזכור כי ככל שאופי והיקף פעילות העסק משתנה, בכל שלב ניתן לעבור מעוסק מורשה לחברה בע"מ ולהיפך.
https://revitalsade.co.il/wp-content/uploads/2016/06/רויטל-שדה-320-100-1.png00revitalsadehttps://revitalsade.co.il/wp-content/uploads/2016/06/רויטל-שדה-320-100-1.pngrevitalsade2017-01-16 13:39:492017-01-25 12:35:34חברה בע"מ או עוסק מורשה
בתחילת דרכו של כל עסק ניצבת השאלה במסגרות איזו ישות משפטית לפעול, כאשר האפשרויות הקיימות הן : עוסק מורשה, חברה בע"מ או שותפות (בין אם רשומה ובין אם לאו).
במידה ובחר העסק במסלול שותפות, הרי שתחילתו של מסלול זה הינו בחתימת הסכם שותפות בין השותפים, אשר מטרתו להסדיר את מערכת היחסים הכוללת בין השותפים בכל הנוגע לעסק המשותף.
ישנם שני סוגי שותפויות: שותפות מוגבלת ושותפות לא מוגבלת.
שותפות מוגבלת משמעותה שלפחות אחד מהשותפים חב בכל חיובי השותפות, באחריות בלתי מוגבלת.
שותפות בלתי מוגבלת משמעותה שכל השותפים חבים בחיובי השותפות, באחריות בלתי מוגבלת.
בניגוד לשותפות, כאשר העסק מופעל באמצעות חברה בע"מ, השותפים בעלי המניות נהנים מהגנת העירבון המוגבל ואינם חבים בכל חיובי החברה באחריות בלתי מוגבלת.
זכיינות היא שיטת ניהול עסקית שבה חברה מזכה מעניקה לזכיין זכות לשימוש בסימני מסחר ובשיטות עסקיות שלה בתמורה לתשלומים אותם הזכיין משלם לחברה המזכה.
זוהי מערכת עסקית המתוחמת בהסכם בין חברה מזכה לזכיין ובמסגרתה הזכיין מקבל זכויות מהחברה המזכה, לתקופה מוגבלת, לשימוש בסימני מסחר ושיטות עסקיות של החברה המזכה.
הסכם הזכיינות מגדיר עבור החברה המזכה ועבור הזכיין את מערכת היחסים ביניהן והוא כולל את הגדרת הטריטוריה בה יש לזכיין בלעדיות ואת המידה בה הוא יקבל תמיכה מהחברה הזכיינית. ההסכם עוסק גם בהתחייבויותיו של הזכיין מול החברה המזכה ובסנקציות שיוטלו עליו במקרה ויפר אותן.
החברה המזכה בדרך כלל מתחייבת במסגרת ההסכם לתת לזכיין רשות להשתמש בסימנים המסחריים שלה, היא מתחייבת בפניו לבלעדיות באזור מסוים, מתחייבת לספק לו סחורה איכותית, מתחייבת לייעוץ ניהולי שוטף ולשמירת האינטרסים שלו מול צד שלישי.
הזכיין מתחייב בדרך כלל לתשלומי דמי זיכיון ותמלוגים לחברה המזכה ולניהול העסק על פי נהלי החברה המזכה.
זכיינות היא שיטה ניהולית, שיווקית ועסקית בה הזכיין מקבל תמיכה מחברה מזכה תמורת העברת תשלומים, שהם בדרך כלל אחוז ממחזור מכירות.
החברה המזכה גם מציבה לזכיין דרישות כמו לימוד מיומנויות ושיטות עסקיות, השקעה בפרסום, קניית שירותים נלווים מהחברה המזכה בתמורה לקבלת הזיכיון.
לחברה המזכה ולזכיין יש אינטרס משותף לקידום העסקי של פעילותם המשותפת, אולם ישנם אינטרסים נוספים לכל צד ועל כן נחתם בין הצדדים הסכם זכיינות שיעגן את חלוקת הסיכונים בין הצדדים.
שיטת הזכיינות מאפשרת לזכיין להקים עסק שנהנה ממוניטין וקהל לקוחות כבר מיומו הראשון, תוך דילוג על השלב הראשון הקשה של היכרות עם לקוחות ולמידה. החברה המזכה זוכה בשיטה הזכיינית להתפתח ולגדול באופן מהיר באמצעות הזכיינים.
עסק הפועל תחת הסכם זכיינות נקרא בדרך כלל חנות רשת ובארצות הברית ואירופה חלק ניכר מהמחזור העסקי נעשה במסגרת עסקי זכיינות.
גם בישראל ענף הזכיינות צובר תאוצה ובעשור האחרון הפגין קצב צמיחה מרשים.
ענף הזכיינות כאן כולל חברות בינלאומיות ומקומיות שברובן הן מענף המזון, חלק משמעותי נוסף מענף המסחור (בעיקר אופנה) וישנן חברות מזכות רבות גם מתחומי השירותים.
ענף המזון נחשב אטרקטיבי, אך יחד עם זאת התחרות בו גבוהה ושרידות העסקים בו נמוכה. הזכיינות בתחום זה כוללת את רשתות המזון המהיר, בתי הקפה והמסעדות, הסושי והאסייתי, הפיצריות והאוכל האיטלקי, גלידריות ומיצים, ממתקים ופיצוחים ,קונדיטוריות ומאפיות ועוד.
זהו הענף הגדול ביותר בתחום הזכיינות בארץ ופועלות בו חברות מקומיות וחברות בינלאומיות מתחום המזון.
זהו גם הענף בעל האלטרנטיבות המגוונות ביותר מבחינת השקעה וניתן למצוא בו השקעות החל מ- 200,000 ₪ בדוכני מזון ועד 1,500,000 ₪ ויותר במסעדות ובתי קפה.
חשוב לזכור, כי זכיינות בתחום המזון מורכבת יותר מהזכייניות תחומים אחרים עקב הליכי האישורים הרבים הנדרשים מהרשויות השונות בכל הנוגע לעיסוק במזון
https://revitalsade.co.il/wp-content/uploads/2016/06/רויטל-שדה-320-100-1.png00revitalsadehttps://revitalsade.co.il/wp-content/uploads/2016/06/רויטל-שדה-320-100-1.pngrevitalsade2016-08-24 10:06:122016-08-24 10:06:12זכיינות בתחום המזון
שיטת הזכיינות היא שיטת ניהול עסקי מופלאה כשהיא מתנהלת באופן נכון. היא מעניקה יתרונות רבים לזכיין ולחברה המזכה ולא בכדי היא צברה תאוצה והתפתחה בקצב מהיר בשנים האחרונות.
יתרונותיה והתמורות שהיא מאפשרת לחברה המזכה:
מכירת הזיכיונות וגביית התמלוגים מהזכיין מאפשרת לרשת משאבים לפיתוח וניהול הרשת.
הזכיינים יהיו בדרך כלל חדורי מוטיבציה ורצון להצליח שכן יש להם אינטרס משותף להצלחה עם הרשת.
הרשת מחלקת את הסיכון של פתיחת סניפים חדשים עם הזכיינים ובכך מקטינה את סיכוייה להפסד. הרשת גם מחלקת בהוצאה הכספית עם הזכיין ובכך מצמצמת עלויות.
הרשת עוסקת יותר בניהול והזכיינים אחראים על תפעול הסניפים כך שתפקידה מתרכז בפיתוח אסטרטגיה, שיווק לסניפים ובקרה.
החברה המזכה יכולה להקים רשת הפצה גדולה מבלי להתחייב להשקעה גדולה בתהליך ובעוד היא משקיעה בהתרחבות, זכייניה עוסקים בהתמודדות עם הלקוחות ובתפעול הסניפים.
יתרונותיה והתמורות שהיא מאפשרת לזכיין:
הזכיין זוכה ליהנות מההצלחה העסקית של החברה המזכה מבלי לעמול קשה על השלב הראשון של הלמידה והכרות הלקוחות. בעצם הזכיין חוסך לעצמו תשומות ומשאבים בהשקעה הראשונית ונהנה מהמותג המצליח של הרשת מבלי שהשקיע בקידומו ובפיתוחו בשלב הראשון.
הזכיין מקבל מהרשת את הידע שנצבר בה והיא מעניקה לו שירותי ניהול, תמיכה והדרכה.
הזכיין מצמצם את הסיכון שלו ומגדיל את סיכויי ההצלחה משום שהוא משתמש בידע וכלים המצויים ברשת ובמותג מצליח.
עם זאת, לא הכול ורוד וישנם אתגרים הכרוכים במימוש שיטת הזכיינות עבור הזכיין כמו גם עבור החברה המזכה.
חסרונות שיטת הזכיינות עבור החברה המזכה:
תפקוד לקוי של זכיין עלול להסב נזק רב למוניטין של חברה ושל זכיינים אחרים ברשת ואפילו להביא לקריסת הרשת.
חסרונות שיטת הזכיינות עבור הזכיין:
עצמאותו של הזכיין מוגבלת והוא נדרש לפעול לפי נהלי הרשת והבלעדיות על קבלת ההחלטות נמצאת בידי החברה בלבד.
לחברה יש לשיטה מלאה ובלעדית על שירותים, מחירים, מוצרים והוצאות הזכיין. ואילו הזכיין נדרש לפעול על פי דרישות הרשת ולקבל אישור לכל שינוי שהוא מבקש להכניס.
חסרון נוסף של שיטת הזכיינות, הפוגע בשני הצדדים, הינה העובדה כי אין חקיקה בישראל בענף הזכיינות ומערכת היחסים בין הזכיין לחברה המזכה מתבססת בעיקר על חוק החוזים וחקיקה בנושא הקניין הרוחני. הצורך בחקיקה משרת את שני הצדדים משום שיסדיר את יחסיהם ויעגן אותם במסגרת חקיקה רלוונטית. כל עוד אין חקיקה בענף הזכיינות הפסיקה המשפטית בתחום מהווה גורם מכריע וכיום היא מסמנת מגמה בה אין לזכיין ולמפיצים מעמד של בעלי זכות קניין של ממש בזיכיון וזכותם נחשבת זכות חוזית בלבד.
היתרון בלהיות זכיין הוא שאתה לא צריך להביא ידע מהבית ולמעשה אתה מקים עסק על פלטפורמה קיימת אחרי שמישהו כבר "ספג על בשרו" את כל הטעויות בפתיחת עסק, הפעלתו והגשמת יעדיו העסקיים לשלב זה.
בנוסף יש יתרון למסחרי שכן רכישת סחורות נעשית על בסיס הסכמים רשתיים שמוזילים את עלות המוצרים.
כמו בכל יתרון, קיים לצידו חיסרון – למעשה ישנו שותף ברווחים שצריך לשלם לו כל חודש ובנוסף אין חופש פעולה אלא כפיפות קשיחה לסל מוצרים ומחירים מובנים
יחד עם זאת, כשמציבים את הסטטיסטיקה של אחוז העסקים הנסגרים בכל שנה, מול החסרון לעיל, אנחנו מקבלים מעט יותר נקודות לסיכוי להצליח להרים ולהפעיל את העסק
https://revitalsade.co.il/wp-content/uploads/2016/06/רויטל-שדה-320-100-1.png00revitalsadehttps://revitalsade.co.il/wp-content/uploads/2016/06/רויטל-שדה-320-100-1.pngrevitalsade2016-07-18 10:35:332016-07-19 12:32:15זכיינות - יתרון מספר 2
https://revitalsade.co.il/wp-content/uploads/2016/06/רויטל-שדה-320-100-1.png00revitalsadehttps://revitalsade.co.il/wp-content/uploads/2016/06/רויטל-שדה-320-100-1.pngrevitalsade2016-07-18 10:31:272016-07-19 12:33:29זכיינות - בחירה נכונה של חברה מזכה
זכיינות הינה שיטה עיסקית המאפשרת לך לפתוח עסק עצמאי שחוסה תחת מותג, ידע, שיטת תיפעול וכד'.
למעשה בעת פתיחת עסק בזיכיון אתה מקבל פלטפורמה מובנית של עסק (במגוון תחומים) ובלי שאתה נזקק לכל ההוצאות והעלויות הנדרשות כאשר את מקים מפתח בעצמך עסק מאפס.
בנוסף זכיין נהנה מרכישה תחת הסכמי רכש של החברה המזכה המאפשרים לו לרכוש מוצרים בעלות נמוכה יותר אם היה רוכש כעסק בודד.
https://revitalsade.co.il/wp-content/uploads/2016/06/רויטל-שדה-320-100-1.png00revitalsadehttps://revitalsade.co.il/wp-content/uploads/2016/06/רויטל-שדה-320-100-1.pngrevitalsade2016-07-18 09:57:432016-07-19 12:26:58זכיינות יתרון ראשון
כל בית צריך מרפסת
הסופרת רינה פרנק מיטרני, שפרסמה בשנת 2005 את הספר "כל בית צריך מרפסת", כנראה ידעה על מה היא מדברת, שכן אין ישראלי שלא מכיר את הביטוי שמשקף שאיפה בסיסית של כל אחד ואחת, פשוט לשבת במרפסת בערב עם איזה כוס קפה טובה ולנשום אוויר צח.
היום, כמעט שלא בונים יותר בניינים ללא מרפסות, אך בעבר התירו תקנות תכנון ובניה בארץ את בנייתן של "מרפסות קופצות בלבד", המדובר במרפסות שאינן חופפות, כלומר בזיג זג וזאת מתוך מטרה למנוע את האפשרות לסגור את המרפסת לחדר. כיום לאור תיקון חקיקה שבוצע מתיר החוק את קיומן של מרפסות חופפת, ולמעשה מאפשר לסגור את ה"חור" שנוצר בין המרפסות. מה שמאפשר לדיירי הבניינים הישנים יותר לשדרג את הדירות שברשותם ואת איכות חייהם, ולהגשים לאחר תהליך סדור את חלום המרפסת.
מתוך כתבה שפורסמה במעריב – מוזמנים לקרוא את מלואה כאן
מהו נוטריון
מהו נוטריון ?
תפקיד הנוטריון
נוטריון הינו עורך דין בעל וותק מצטבר של מעל 10 שנים, אשר במקביל להיותו עורך דין, הוסמך לשמש על ידי משרד המשפטים כנוטריון.
תפקידו של הנוטריון לאמת חתימות, לאשר מסמכים לרבות תרגומם, לאשר העתק צילומי של מסמך, לאשר צוואה, לאשר שפלוני נמצא בחיים, לאשר תצהיר בשבועה ולאמת הסכם ממון.
נוטריון עבור מסמכים באנגלית
בסמכות נוטריון לאשר כי תרגום מסמך מאנגלית לעברית או להיפך הינו תרגום מדויק ואמין. הסמכות אינה מוגבלת רק לשפה האנגלית, אלא אף ליתר השפות, ובלבד שהנוטריון המאשר שולט בשפת התרגום ובשפת המקור.
חשוב לציין כי תמחור עלויות שכר טרחת הנוטריון הינו שכר טרחה על פי מחירון אחיד שנקבע בדין (תקנות הנוטריונים- שכר שירותים- תשל"ט 1978).
חברה בע"מ או עוסק מורשה
חברה בע"מ או עוסק מורשה
בתחילת דרכו של כל עסק ניצבת השאלה האם לבצע את פעילותו באמצעות עוסק מורשה או באמצעות חברה בע"מ.
ראשית יש להבהיר כי יש לבחון בכל מקרה לגופו, כאשר במרכז עומדות סוגיות מיסוי אל מול סוגיות בעניין אחריות משפטית והקטנת סיכונים.
באם אדם מפעיל את עסקו באמצעות חברה בע"מ, המשמעות המשפטית היא שהחברה מהווה ישות המשפטית נפרדת מבעלי המניות, שעומדת בחזית העסק. ככל ולא ניתנה ערבות אישית על ידי בעל המניות בחברה, הרי שבעל המניות ייהנה מהגנת "העירבון המוגבל" (בע"מ) במסגרת החוק.
באם העסק מופעל באמצעות עוסק מורשה, למעשה הישות המשפטית בחזית העסק היא האדם בעצמו- מה שהופך אותו לאחראי בצורה מוחלטת לכלל הפעילות בעסקו.
צריך לדעת כי בעסקים בעלי סיכון נמוך ובעסקים בעלי מחזור נמוך, בדרך כלל, ההמלצה שניתנת מטעמי מס בלבד, היא לפעול באמצעות עוסק מורשה. אך אין זו בהרכח ההמלצה המשפטית הנכונה, בנוסף לאור העובדה שחברה בע"מ מחויבת בהגשת דו"ח מבוקר, הרי שיש להוסיף עניין זה לעלויות התפעול של העסק.
יש לזכור כי ככל שאופי והיקף פעילות העסק משתנה, בכל שלב ניתן לעבור מעוסק מורשה לחברה בע"מ ולהיפך.
חברה בע"מ או שותפות
חברה בע"מ או שותפות
בתחילת דרכו של כל עסק ניצבת השאלה במסגרות איזו ישות משפטית לפעול, כאשר האפשרויות הקיימות הן : עוסק מורשה, חברה בע"מ או שותפות (בין אם רשומה ובין אם לאו).
במידה ובחר העסק במסלול שותפות, הרי שתחילתו של מסלול זה הינו בחתימת הסכם שותפות בין השותפים, אשר מטרתו להסדיר את מערכת היחסים הכוללת בין השותפים בכל הנוגע לעסק המשותף.
ישנם שני סוגי שותפויות: שותפות מוגבלת ושותפות לא מוגבלת.
שותפות מוגבלת משמעותה שלפחות אחד מהשותפים חב בכל חיובי השותפות, באחריות בלתי מוגבלת.
שותפות בלתי מוגבלת משמעותה שכל השותפים חבים בחיובי השותפות, באחריות בלתי מוגבלת.
בניגוד לשותפות, כאשר העסק מופעל באמצעות חברה בע"מ, השותפים בעלי המניות נהנים מהגנת העירבון המוגבל ואינם חבים בכל חיובי החברה באחריות בלתי מוגבלת.
מהי זכיינות ?
מהי זכיינות?
זכיינות היא שיטת ניהול עסקית שבה חברה מזכה מעניקה לזכיין זכות לשימוש בסימני מסחר ובשיטות עסקיות שלה בתמורה לתשלומים אותם הזכיין משלם לחברה המזכה.
זוהי מערכת עסקית המתוחמת בהסכם בין חברה מזכה לזכיין ובמסגרתה הזכיין מקבל זכויות מהחברה המזכה, לתקופה מוגבלת, לשימוש בסימני מסחר ושיטות עסקיות של החברה המזכה.
הסכם הזכיינות מגדיר עבור החברה המזכה ועבור הזכיין את מערכת היחסים ביניהן והוא כולל את הגדרת הטריטוריה בה יש לזכיין בלעדיות ואת המידה בה הוא יקבל תמיכה מהחברה הזכיינית. ההסכם עוסק גם בהתחייבויותיו של הזכיין מול החברה המזכה ובסנקציות שיוטלו עליו במקרה ויפר אותן.
החברה המזכה בדרך כלל מתחייבת במסגרת ההסכם לתת לזכיין רשות להשתמש בסימנים המסחריים שלה, היא מתחייבת בפניו לבלעדיות באזור מסוים, מתחייבת לספק לו סחורה איכותית, מתחייבת לייעוץ ניהולי שוטף ולשמירת האינטרסים שלו מול צד שלישי.
הזכיין מתחייב בדרך כלל לתשלומי דמי זיכיון ותמלוגים לחברה המזכה ולניהול העסק על פי נהלי החברה המזכה.
זכיינות היא שיטה ניהולית, שיווקית ועסקית בה הזכיין מקבל תמיכה מחברה מזכה תמורת העברת תשלומים, שהם בדרך כלל אחוז ממחזור מכירות.
החברה המזכה גם מציבה לזכיין דרישות כמו לימוד מיומנויות ושיטות עסקיות, השקעה בפרסום, קניית שירותים נלווים מהחברה המזכה בתמורה לקבלת הזיכיון.
לחברה המזכה ולזכיין יש אינטרס משותף לקידום העסקי של פעילותם המשותפת, אולם ישנם אינטרסים נוספים לכל צד ועל כן נחתם בין הצדדים הסכם זכיינות שיעגן את חלוקת הסיכונים בין הצדדים.
שיטת הזכיינות מאפשרת לזכיין להקים עסק שנהנה ממוניטין וקהל לקוחות כבר מיומו הראשון, תוך דילוג על השלב הראשון הקשה של היכרות עם לקוחות ולמידה. החברה המזכה זוכה בשיטה הזכיינית להתפתח ולגדול באופן מהיר באמצעות הזכיינים.
עסק הפועל תחת הסכם זכיינות נקרא בדרך כלל חנות רשת ובארצות הברית ואירופה חלק ניכר מהמחזור העסקי נעשה במסגרת עסקי זכיינות.
גם בישראל ענף הזכיינות צובר תאוצה ובעשור האחרון הפגין קצב צמיחה מרשים.
ענף הזכיינות כאן כולל חברות בינלאומיות ומקומיות שברובן הן מענף המזון, חלק משמעותי נוסף מענף המסחור (בעיקר אופנה) וישנן חברות מזכות רבות גם מתחומי השירותים.
זכיינות בתחום המזון
זכיינות בתחום המזון
ענף המזון נחשב אטרקטיבי, אך יחד עם זאת התחרות בו גבוהה ושרידות העסקים בו נמוכה. הזכיינות בתחום זה כוללת את רשתות המזון המהיר, בתי הקפה והמסעדות, הסושי והאסייתי, הפיצריות והאוכל האיטלקי, גלידריות ומיצים, ממתקים ופיצוחים ,קונדיטוריות ומאפיות ועוד.
זהו הענף הגדול ביותר בתחום הזכיינות בארץ ופועלות בו חברות מקומיות וחברות בינלאומיות מתחום המזון.
זהו גם הענף בעל האלטרנטיבות המגוונות ביותר מבחינת השקעה וניתן למצוא בו השקעות החל מ- 200,000 ₪ בדוכני מזון ועד 1,500,000 ₪ ויותר במסעדות ובתי קפה.
חשוב לזכור, כי זכיינות בתחום המזון מורכבת יותר מהזכייניות תחומים אחרים עקב הליכי האישורים הרבים הנדרשים מהרשויות השונות בכל הנוגע לעיסוק במזון
בעד ונגד שיטת הזכיינות
בעד ונגד שיטת הזכיינות
שיטת הזכיינות היא שיטת ניהול עסקי מופלאה כשהיא מתנהלת באופן נכון. היא מעניקה יתרונות רבים לזכיין ולחברה המזכה ולא בכדי היא צברה תאוצה והתפתחה בקצב מהיר בשנים האחרונות.
יתרונותיה והתמורות שהיא מאפשרת לחברה המזכה:
יתרונותיה והתמורות שהיא מאפשרת לזכיין:
עם זאת, לא הכול ורוד וישנם אתגרים הכרוכים במימוש שיטת הזכיינות עבור הזכיין כמו גם עבור החברה המזכה.
חסרונות שיטת הזכיינות עבור החברה המזכה:
חסרונות שיטת הזכיינות עבור הזכיין:
חסרון נוסף של שיטת הזכיינות, הפוגע בשני הצדדים, הינה העובדה כי אין חקיקה בישראל בענף הזכיינות ומערכת היחסים בין הזכיין לחברה המזכה מתבססת בעיקר על חוק החוזים וחקיקה בנושא הקניין הרוחני. הצורך בחקיקה משרת את שני הצדדים משום שיסדיר את יחסיהם ויעגן אותם במסגרת חקיקה רלוונטית. כל עוד אין חקיקה בענף הזכיינות הפסיקה המשפטית בתחום מהווה גורם מכריע וכיום היא מסמנת מגמה בה אין לזכיין ולמפיצים מעמד של בעלי זכות קניין של ממש בזיכיון וזכותם נחשבת זכות חוזית בלבד.
זכיינות – יתרון מספר 2
היתרון בלהיות זכיין הוא שאתה לא צריך להביא ידע מהבית ולמעשה אתה מקים עסק על פלטפורמה קיימת אחרי שמישהו כבר "ספג על בשרו" את כל הטעויות בפתיחת עסק, הפעלתו והגשמת יעדיו העסקיים לשלב זה.
בנוסף יש יתרון למסחרי שכן רכישת סחורות נעשית על בסיס הסכמים רשתיים שמוזילים את עלות המוצרים.
כמו בכל יתרון, קיים לצידו חיסרון – למעשה ישנו שותף ברווחים שצריך לשלם לו כל חודש ובנוסף אין חופש פעולה אלא כפיפות קשיחה לסל מוצרים ומחירים מובנים
יחד עם זאת, כשמציבים את הסטטיסטיקה של אחוז העסקים הנסגרים בכל שנה, מול החסרון לעיל, אנחנו מקבלים מעט יותר נקודות לסיכוי להצליח להרים ולהפעיל את העסק
זכיינות – בחירה נכונה של חברה מזכה
נקודות חשובות בבחירת רשת מזכה:
זכיינות יתרון ראשון
זכיינות הינה שיטה עיסקית המאפשרת לך לפתוח עסק עצמאי שחוסה תחת מותג, ידע, שיטת תיפעול וכד'.
למעשה בעת פתיחת עסק בזיכיון אתה מקבל פלטפורמה מובנית של עסק (במגוון תחומים) ובלי שאתה נזקק לכל ההוצאות והעלויות הנדרשות כאשר את מקים מפתח בעצמך עסק מאפס.
בנוסף זכיין נהנה מרכישה תחת הסכמי רכש של החברה המזכה המאפשרים לו לרכוש מוצרים בעלות נמוכה יותר אם היה רוכש כעסק בודד.